USEIN KYSYTYT

Mikä LED Tailor Innova7ion?

LED Tailor Innova7ion on salolainen fotoniteknologian edelläkävijä. Valmistamme fotonidesinfiointijärjestelmien lisäksi uuden aikakauden valoterapiavalaisimia mm. psoriasiksen ja atopian iho-oireiden lieventämiseen ja poistamiseen.

Milloin chat-palvelu on auki?

Palvelemme nettisivuillamme olevassa chatissä arkisin klo 8-16. Voit myös jättää kysymyksesi chattiin aukioloaikojen ulkopuolella, kunhan jätät yhteystietosi, jolloin vastaamme sähköpostiisi mahdollisimman pian.

Mikä on PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisin ja mitä se tekee?
PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisin on tarkoitettu psoriasiksen ja atopian iho-oireiden lieventämiseen tai poistamiseen, olivatpa  ne sitten lieviä tai vaikeita. Sinivalon vaikutus perustuu vaarattomaan täysin UV-säteettömän siniseen LED-valoon. Sinivalolla on antibakteerinen vaikutus ja se tunkeutuu 2-3 mm ihon alle.
Mitä eroa on PURE COMPLEXiON 36 ja PURE COMPLEXiON 72 -sinivaloterapiavalaisimilla?
Valitse PURE COMPLEXiON 36 pienempien alueiden, kuten esimerkiksi kyynärpään käsittelyyn. PURE COMPLEXiON 72:lla voit käsitellä isompia ja laajempia alueita samalla kertaa, esimerkiksi koko selän.
Kuinka kauan PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiaa tulee ottaa?
Sinivaloterapian suositusaika on 4-5 kertaa viikossa 20-30 minuuttia/kerta/alue, kunnes iho-oireet ovat täysin lieventyneet tai poistuneet. Sinivaloterapiajakson kokonaiskesto riippuu siitä, ovatko iho-oireet lieviä, keskivaikeita tai vaikeita ja kuinka laajalla alueella ne ilmenevät.
Pitääkö minun keskustella lääkärin kanssa ennen valoterapian aloittamista PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimella?
Keskustele lääkärin kanssa, jos olet tauottamassa/lopettamassa lääkärin määräämää sisäistä lääkitystä psoriasiksen tai atopian hoitoon ennen PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian aloittamista. Muissa tapauksissa voit aloittaa sinivaloterapian keskustelematta lääkärisi kanssa. Lue aina käyttöoppaasta kontraindikaatiot. Suosittelemme kuitenkin kertomaan sinivaloterapiasta lääkärillesi seuraavalla kontrollikäynnillä.
Mitä PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisimen liiallisesta käytöstä voi aiheutua?
Suosittelemamme sinivaloterapian maksimikäyttöaika on 5 kertaa viikossa 30 minuuttia. Mikäli ylität suositellun käyttöajan, se ei ole vaarallista. Iho tarvitsee kuitenkin lepoa valoterapiakertojen välissä ja näin ollen emme suosittele ottamaan suosituskertoja enempää, sillä se saattaa heikentää valon tehoa. Lopeta sinivaloterapiakerta heti, jos iholla ilmenee ihottumaa, kipua tai muuta epänormaalia ja anna oireiden normalisoitua. Jos oireet eivät tasaannu, käänny tarvittaessa lääkärin puoleen.
Voiko PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisin aiheuttaa ihosyöpää?
Tutkitusti sinivaloterapia ei vaikuta ihmissolun DNA:han. Näin ollen se ei lisää syöpäsoluja milläänlailla. Älä kuitenkaan käytä PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisinta, jos sinulla on aktiivinen ihosyöpä tai sinulla on aikaisemmin ollut ihosyöpä tai muu paikallinen syöpä, prekanseroosisia leesioita tai suuria luomia käsiteltävällä alueella.
Voiko iho palaa PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian seurauksena?
PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisin ei sisällä lainkaan ihoa polttavaa UV-säteilyä ja onkin siksi täysin turvallinen kaikille ihotyypeille, myös herkästi auringossa palaville.
Mitä tapahtuu, jos PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisinta katsoo ilman suojalaseja?
Suoraan valoon katsominen ilman suojalaseja saattaa hetkellisesti sumentaa näkökenttää ja aiheuttaa huonoa oloa, mutta näkö ja olo palautuvat normaaleiksi muutamissa minuuteissa. Tämä johtuu siitä, ettei silmän iiris toimi sinisessä valossa. Silmien toistuva altistaminen suoraan ja pitkäkestoisesti valolle saattaa aiheuttaa silmän verkkokalvolla muutoksia, jotka voivat vaikuttaa heikentävästi näkökykyyn. Suosittelemme suojalasien käyttöä sinivaloterapian aikana.
Jos PURE COMPLEXiON -sinivaloterapiavalaisin parantaa oireet viikoissa, mitä teen sillä sen jälkeen?
PURE COMPLEXiON -sinvaloterapiavalaisin lieventää ja poistaa psoriasiksen ja atopian kiusallisia iho-oireita, mutta ne voivat aika-ajoin uusiutua esimerkiksi elinympäristön tai stressin seurauksena. Psoriasikseen ja atopiaan ei ole löydetty lopullista parannuskeinoa.
Tarvitseeko PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian yhteydessä käyttää kortisonia?
Emme suosittele kortisonien tai muiden ihoa ohentavien ja kuorivien valmisteiden (esim. salisyylihappoa sisältävät valmisteet) käyttöä sinivaloterapiajakson aikana. Sinivaloterapia nostaa iho-oireen ihon pinnalle ja hoitaa sitä ulkoisesti kun taas kortisoni tunkee iho-oireen takaisin ihon alle ja hoitaa tulehdusta sisäisesti. Näiden käyttö samanaikaisesti ei ole kannattavaa.
Miksi iho näyttää menevän PURE COMPLEXiON -sinivaloterapian aikana huonompaan kuntoon?
Käsitelty alue saattaa näyttää rajummalta 2-4 viikkoa valoterapiajakson aloittamisen jälkeen, mutta se on täysin normaalia. Iho saattaa kuoriutua ja kuivua runsaasti valon nostaessa ihottumaa ihon pintaan, samalla luoden uutta tervettä ihoa ihottuman alla. Iho saattaa toistaa tämän muutamia kertoja, kunnes tulehdus on kokonaan poissa.
Mikä on ANTiBAC AiRTUBE?
ANTiBAC AiRTUBE on välkkymätön kirkas puhtaan valkoinen valo, joka parantaa vireystilaa (ja lisää onnistumista tarkkuutta vaativissa tehtävissä).
Missä ANTiBAC AiRTUBE valmistetaan?
ANTiBAC AiRTUBE on suunniteltu ja valmistetaan Suomessa yhteistyössä Valtavalon kanssa.
Mikä on WiSDOM AiR?
WiSDOM AiR on LED TAILOR INNOVA7IONin kehittämä UV-säteetön rajattujen tilojen desinfiointijärjestelmä. Järjestelmä hyödyntää tarkoin rajattua sinisen valon aallonpituutta, jonka antimikrobiset ominaisuudet on todistettu kansainvälisissä tutkimuksissa [1].
[1] Dai T. The antimicrobial effect of blue light: What are behind? Virulence. 2017 Jan 4:1-4. doi: 10.1080/21505594.2016.1276691.
Mitä WiSDOM AiR tekee?
Sininen valo tuottaa reaktiivista happea mikrobisoluun. Reaktiivinen happi on mikrobisolulle myrkyllistä ja aiheuttaa soluvaurioita.
Mitä bakteereita WiSDOM AiR tuhoaa?
Kansainvälisten kliinisten tutkimusten mukaan WiSDOM AiRin toimintamenetelmä tuhoaa mikrobeja, jotka voivat aiheuttaa jopa epidemioita ympäri maailmaa. Näistä tunnetuimpia lienevät MRSA (antibioottiresistentti sairaalabakteeri), Salmonella ja Escherichia coli. [2]

[2] Yang et al., 2017. 460nm visible light irradiation eradicates MRSA via inducing prophage activation. J Photochem Photobiol B. 2017 Jan;166:311-322.

Vaikuttaako WiSDOM AiR homeisiin?
WiSDOM AiR tuhoaa sitkeimmätkin terveydelle haitalliset homeet pinnoilta ja ilmasta sekä estää itiöiden leviämisen esim. homevauriokorjauksien yhteydessä.
Voiko WiSDOM AiR olla haitallinen käyttäjälle?
WiSDOM AiR on kansainvälisten kliinisten tutkimusten mukaan ihmisille täysin vaaraton [3]. Emme kuitenkaan suosittele, että WiSDOM AiR:ia katsotaan suoraan sen ollessa toiminnassa. Mitään valonlähdettä ei tule katsoa suoraan kohti.
[3] Liebmann et al., 2010. Blue-Light Irradiation Regulates Proliferation and Differentiation in Human Skin Cells. J Invest Dermatol. 2010 Jan;130(1):259-69. doi: 10.1038/jid.2009.194.
Miten WiSDOM AiR:ia käytetään?
WiSDOM AiR voidaan asentaa osaksi rakennuksen talotekniikka-järjestelmää. Se on myös etäohjattavissa kellonajan tai läsnäolotunnistimien mukaan toimimaan silloin kun tilassa ei oleskella.
Mikä on WiSDOM DISINFECTION?
WiSDOM DISINFECTION on UVC-pintadesinfiointilaatikko, joka poistaa mikrobit niin puhelimista, näppäimistöistä, avaimista kuin terveydenhuollon instrumenteistakin.
Mitä WiSDOM DISINFECTION tekee?
WiSDOM DISINFECTION tuhoaa bakteerien, homeiden, hiivojen ja sienien lisäksi myös viruksia.
Miten WISDOM DISINFECTION -pintadesinfiointilaatikkoa käytetään?
Aseta desinfioitavat esineet hieman erilleen toisistaan laatikon sisälle äläkä laita niitä päällekkäin. Laita luukku kiinni ja käynnistä desinfiointiohjelma. Avaa luukku, kun ohjelma on valmis.
Voiko WiSDOM DISINFECTION olla haitallinen käyttäjälle?
Jos avaat luukun kesken desinfiointiohjelman painamatta ensin ”keskeytä” -nappia, valot sammuvat automaattisesti eivätkä näin aiheuta käyttäjälle vaaraa.