Suomalainen LED-innovaatioyritys löysi valon fotonisäteilystä yllättävän ratkaisun kemikaalivapaaseen desinfiointimenetelmään.

LED-teknologiaan erikoistunut salolainen innovaatioyritys LED TAILOR INNOVA7ION löysi sattumalta täysin uudenlaisen tavan tuhota turvallisesti bakteereita ja homeita tutkiessaan psoriasiksen ja atopian iho-oireita ja niiden tulevaisuuden hoitomahdollisuuksia. Yhteiskuntaamme jatkuvasti ravistelevat epidemiat aiheuttavat huomattavia lisäkustannuksia ja tulonmenetyksiä kunnille ja kaupungeille, kun tiloja kuten kouluja, joudutaan puhdistamaan tai pahimmassa tapauksessa sulkemaan. Yhtiön valmistamia tuotteita on testattu ja kliinisesti todistettu toimiviksi ja saman tien käyttöön otettaviksi eri kohteissa tuhoamaan ja ennalta ehkäisemään vahinkoja.

Lääkkeille vastustuskykyiset mikrobit aiheuttavat merkittävää haittaa sairaaloiden potilaille ja terveydenhuoltojärjestelmälle. Resistenttien bakteereiden aiheuttamiin infektioihin, kuten MRSA ja ESBL, tehohoidossa olevien potilaiden pitkittyneitä tehohoitojaksoja ja sairaalahoitoja. Yhdenkin lisäpotilaan infektio merkitsee yhteiskunnalle usein kymmenien tuhansien eurojen lisäkustannuksia. Vuosittain hoitoon liittyviin infektioihin arvioidaan Suomessa menehtyvän noin 750 potilasta, mistä aiheutuu 200–500 miljoonan euron lisäkustannukset. Resistenttien mikrobien aiheuttamat ongelmat ovat maailmanlaajuisia ja tilanne on pahenemassa, koska uusia antibiootteja on erittäin vaikea löytää. LED Tailor Innova7ionin kehittämillä innovaatioilla olemme lähempänä homevapaata yhteiskuntaa, minkä myötä saavutamme merkittäviä taloudellisia säästöjä koko yhteiskunnalle. Markkinoille on julkaistu WiSDOM AiR -fotonivalaisin, joka puhdistaa rajatun tilan helposti ja turvallisesti bakteereista ja homeista. Esimerkiksi päiväkotien, koulujen, kuntosalien, risteilyalusten ym. tilat voidaan puhdistaa täysin bakteerivapaiksi kustannus- ja energiatehokkaammin kuin koskaan aiemmin. Perinteisellä menetelmällä tilan puhdistamiseen bakteereista ja homeesta tarvittaisiin suuri määrä pesuainekemikaaleja ja vettä, joten näiltä osin voidaan puhua myös ympäristöystävällisestä ratkaisusta.

WiSDOM AiR -valaisin voidaan liittää tarvittaessa suoraan rakennuksen talotekniikkaan ja sitä voidaan kauko-ohjata tai ohjelmoida toimimaan ainoastaan silloin, kun tilassa ei ole ketään paikalla.

Yrityksen toimitusjohtaja Mika Nummenpalo on ylpeä 14 hengen tiimistään, jossa on monialan osaamista. Kaupallisten markkinatutkimusten mukaaan tästä teknologiasta ollaan kiinnostuneita yli rajojen. Yritys on myös käynnistänyt yleisöosakeannin, jolla kerätään 1,5 miljoonaa euroa yrityksen kasvua ja kansainvälistymistä varten. Osakeannin onnistuminen tulee myös lisäämään työpaikkoja tulevaisuudessa.

Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja, Mika Nummenpalo, 044 559 83 59, mika.nummenpalo@ledtailor.fi

Petteri Jauhiainen, 040 44 222 73, petteri.jauhiainen@ledtailor.fi