LED Tailor alkoi valmistaa sinivalolaitteita julkisiin tiloihin

Yritys tarjoaa desinfioivia valaisimia nyt muun muassa kauppoihin ja toimistoihin.
Halikossa sijaitseva LED Tailor Oy piti verkossa maailmanlaajuisen julkistustilaisuuden, jossa esiteltiin uusia sinivalotuotteita. Tuotteita esittelemässä toimitusjohtaja Harri Rautio ja Lead Scientist Camilla Höglund. (Kuva SSS 2021)

Salolainen LED Tailor Oy on koronapandemian myötä kääntänyt tuotantonsa suuntaa ja kohdistaa markkinointiaan nyt uusille asiakasryhmille. Yritys on kehittänyt sinivalodesinfiointia kaikkien saataville.

– Emme kuvittele, että desinfioivia valaisimia ostaisivat perheenäidit ja -isät, mutta niitä voi hyödyntää monissa yleisissä tiloissa kuten kaupoissa, julkisessa liikenteessä, hoivakodeissa, kouluissa, hotelleissa ja toimistoissa. Siniseen valoon perustuva fotonidesinfiointi on turvallista ihmiselle, mutta tappaa pinnoilta kaikki pöpöt, toimitusjohtaja Harri Rautio sanoo.

Halikossa sijaitseva yhtiö piti verkossa maailmanlaajuisen julkistustilaisuuden, jossa esiteltiin uusia sinivalotuotteita. – Tuotekehitys alkoi viime kesänä, ja nyt yli 20 tuotteen arsenaali on valmis, Rautio toteaa.

Uudesta arsenaalista löytyy sopivia tuotteita esimerkiksi vähittäiskauppojen kassapisteisiin, hotellien kylpyhuoneisiin, ravintoloiden baaritiskeille, toimistojen neuvottelutiloihin ja konttorihotelleihin.

– Ajatuksena oli, että desinfioinnin tarve olisi sillä puolella kasvanut entisestään. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että sairaalat ovat nyt keskittyneet tehohoitoon ja hätäpotilaiden hengissä pitämiseen. Tästä syystä päätimme alkaa valmistaa edullisempia sinivalotuotteita muille käyttäjäkunnille sillä välin, kun sairaalat hoitavat koronapotilaita, Rautio sanoo.

Hän huomauttaa, että sairaalavalaisinten laatuvaatimukset ovat aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi kauppojen ja ravintoloiden. Leikkaussalissa sinivalovalaisimen on kestettävä kovaa käyttöä ja vaativaa puhdistusta kuten vetyperoksidihöyrytystä. Sairaalakäyttöön tuotettavien valaisinten hinnat liikkuvat tuhansissa euroissa, kun taas toimistoihin ja kauppoihin valaisimia voidaan tuottaa jopa alle 500,- myyntihintaan.

LED Tailorin desinfioiva teknologia on patentointivaiheessa

LED Tailorin yli 20 kansainvälistä ja kotimaista jälleenmyyjää operoivat terveydenhuollossa, joten talven aikana on hankittu ja koulutettu uusia jälleenmyyjiä uusille toimialoille. LED Tailorin käyttämä usean aallonpituuden sinisen valon desinfioiva teknologia on patentointivaiheessa USA:ssa, Euroopassa ja Kiinassa. Yrityksellä on maailmassa kaksi kilpailijaa, jotka molemmat ovat amerikkalaisia.

Rautio toteaa koronan tuoneen desinfiointimarkkinoille myös pinnoitefirmoja, joiden tuotteiden antimikrobisuus perustuu fotokatalyysiin.

– Kun tietynlaisen fotokatalyysipinnoitteen käyttö yhdistetään sinivaloon, syntyy maailman nopein automaattinen pintadesinfiointiratkaisu. Se lyhentää käsittelyajan 15–30 minuuttiin, tuhoten siinä ajassa jo yli 99 prosenttia viruksista, hän sanoo. – Tätä tarvitaan monessa kohteessa.

Asiasta uutisoi Salon Seudun Sanomat | 10 | Perjantaina 30.Huhtikuuta 2021