Kaksi suomalaisyhtiötä yhdisti voimansa – mullistava keksintö puhdistusteknologiaan

Salolainen LED Tailor Innova7ion ja helsinkiläinen Nanoksi Finland Oy ovat kehittäneet täysin uudenlaisen innovaation puhdistusteknologiaan. Kyseessä on siniseen valoon ja fotokatalyytteihin perustuva pintojen desinfiointiratkaisu, jollaista ei ole ollut aiemmin saatavilla.

Sinisen valon antimikrobisiin ominaisuuksiin perustuva desinfiointi on jo käytössä lukuisissa kouluissa, sairaaloissa, hammashoitoloissa, elintarviketeollisuudessa, teollisuuden puhdastiloissa ja päiväkodeissa. Fotokatalyyttiä hyödyntämällä desinfiointiteho paranee huomattavasti, kun pintojen puhdistumisen lisäksi puhdistuu myös huonetilan ilma. Katalyytti lisätään huoneen pinnoille huomaamattomana nanopinnoitteena.

– Kehittämämme ratkaisu on erittäin kustannustehokas sekä hankintahinnaltaan että käyttökustannuksiltaan, toteaa LED Tailorin toimitusjohtaja Terho Hoskonen. – Katalyysipinnoituksen avulla olemme pystyneet parantamaan pintahygienian lisäksi merkittävästi myös ilmanlaatua asiakkaidemme kiinteistöissä.

Katalyyttinä toimiva aine hyödyntää valon energiaa ja käynnistää kemiallisen reaktion, jonka seurauksena muodostuu reaktiivisia happiyhdisteitä. Nämä lyhytikäiset happiyhdisteet tuhoavat mm. mikrobeja, haitallisia VOC-yhdisteitä sekä hajuja.

– Fotokatalyysiä on jo vuosia hyödynnetty ulkotiloissa mm. itsepuhdistuvissa julkisivuissa ja ikkunalaseissa. Nyt olemme tuoneet fotokatalyysin edut sisätiloihin, mistä on mittava hyöty sisäilmaongelmista kärsiville kiinteistöille, toteaa Nanoksi Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka Laks.

LED Tailor Innova7ion suunnittelee ja toimittaa siniseen LED-valoon pohjautuvia desinfiointiratkaisuja. Yritys on tuonut markkinoille useita tuotteita, joissa hyödynnetään jo pitkään maailmalla tunnettuja sinisen valon antimikrobisia ominaisuuksia.

Nanoksi Finland on erikoistunut pintahygieniaratkaisuiden toteuttamiseen kiinteistöjen ulko- ja sisätiloissa. Hygieniakäsittelystä hyötyviä yrityksiä ovat mm. ravintolat, elintarviketeollisuus ja kiinteistöyhtiöt.

 

Led Tailor Innova7ion Oy: www.ledtailor.fi

Nanoksi Finland: www.nanoksi.fi

Lisätiedot medioille:

Toimitusjohtaja Terho Hoskonen, terho.hoskonen(a)ledtailor.fi, puh. 044 766 0000.

Toimitusjohtaja Jukka Laks, jukka.laks(a)nanoksi.fi, 040 735 8962.