VETROSPACE Oy ja LED TAILOR INNOVA7ION solmivat yhteistyösopimuksen.

Vuonna 2009 perustettu Vetrospace Oy haluaa luoda toimistotiloista entistä tehokkaampia. Perustajilla on yli 30 vuoden kokemus tilaratkaisusta ja lasista, mikä näkyy myös yrityksen nimessä; ”vetro” on italiaa ja tarkoittaa lasia.

Vetrospacen tuotteet ovat suomalaista suunnittelua sekä tulosta pitkälle viedystä tuotekehityksestä. ”Me toimitamme tuotteemme luotettavasti sekä tehokkaasti, minne tahansa.” – Vetrospacen toimitusjohtaja Jouko Urpolahti. Vetrospacen tarkoituksena on mahdollistaa joustavia ja monipuolisia tilaratkaisuja, joissa yhdistyvät läpinäkyvä lasi ja tilan tehokas käyttö. ”We´ll get the most out of your space.” Vuonna 2014 perustettu fotoniteknologiaan erikoistunut salolainen innovaatioyritys LED Tailor Innova7ion vähentää uudenlaisella, luonnollisella ja UV-säteettömällä tavalla bakteereita ja homeita. Yhtiön innovaatioihin kuuluvat myös psoriasiksen ja atopian iho-oireita parantavat valoterapiatuotteet.

Yhteiskuntaamme jatkuvasti ravistelevat epidemiat aiheuttavat huomattavia lisäkustannuksia ja tulonmenetyksiä kaikkialla. ”Tiloja joudutaan jatkuvasti puhdistamaan bakteereista ja homeista, ja pahimmissa tapauksissa sulkemaan, kuten monissa kunnissa on käynyt.” toteaa LED Tailor Innova7ionin toimitusjohtaja Mika Nummenpalo.

Lääkkeille vastustuskykyiset mikrobit aiheuttavat merkittävää haittaa sairaaloiden potilaille ja terveydenhuoltojärjestelmälle. Resistenttien bakteereiden aiheuttamat infektiot kuten MRSA ja ESBL lisäävät kuolleisuutta merkittävästi, pitkittävät tehohoidossa olevien potilaiden hoitojaksoja ja sairaalahoitojen kestoa. Valaistuksella vaikutetaan myös suoraan työpaikkojen hyvinvointiin ja saavutetaan merkittäviä säästöjä sairaskulumaksuissa.

Molemmat yhtiöt ovat innoissaan 3.2.2017 allekirjoitetusta yhteistyösopimuksesta ja ideat suorastaan lentävät tapaamisissa. Yhtiöt odottavat yhteistyöltä tulevaisuudessa paljon, sillä molemmilla on tavoitteena hakea myös kasvua kansainvälisiltä markkinoilta. Molempien yhtiöiden vahvuus on nähdä tulevaisuuteen omilla aloillaan samalla unohtamatta asiakkaiden ympäristötietoisuutta ja vaatimuksia. ”Mahdollisuuksia on todella paljon!” toteavat Urpolahti ja Nummenpalo yhteisesti.