Sale Hermannista maailman ensimmäinen antimikrobinen ruokakauppa

Salossa on tehty päivittäistavarakaupan historiaa: Suur-Seudun Osuuskaupan Sale Hermanni on maailman ensimmäinen antimikrobisella valaistusjärjestelmällä varustettu myymälä. Uudistus tekee Sale Hermannista ensimmäisen ruokakaupan, jossa puhdistukseen käytettävä kemikaalimäärä on minimoitu.

Saleen asennettu järjestelmä hillitsee mikrobien kasvua myymälän tiloissa ja parantaa asiakkaiden vireystasoa lyhyenkin kaupassakäynnin aikana. Lisäksi liikehuoneiston siivoustyössä ja kaikkien pintojen puhdistamisessa käytetään jatkossa ainoastaan täysin kemikaalitonta puhdistusainetta, Aktiivivettä. Molemmat menetelmät ovat tutkitusti täysin turvallisia niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. Näin syntyy samalla maailman ensimmäinen liikehuoneisto, jossa kemikaalien käyttö on minimoitu.

Maailman ensimmäisen antimikrobisen päivittäistavarakaupan toteuttamisesta ovat vastanneet alan salolaiset pioneeriyhtiöt LED Tailor Innova7ion ja Aktiivivesi Suomi.

Energiatehokkuutta ja vireyttä
LED Tailorin kehittämän valaistukseen perustuva fotonidesinfioinnin avulla myös Salen työntekijöiden vireystaso paranee huomattavasti. Lisäksi uudella innovaatiolla pystytään säästämään jopa puolet valaistuksen normaalisti kuluttamasta energiasta.

–Muun hyvän lisäksi paremmalla ja uudenlaisella valaistuksella on huomattavia taloudellisia vaikutuksia, toteaa LED Tailorin toimitusjohtaja Terho Hoskonen. 

Uutta menetelmää testataan parhaillaan myymälässä ja tuloksia seurataan suurella mielenkiinnolla.

Toinen uudistus on Aktiiviveden käyttö. Se puhdistaa tehokkaasti orgaanisen lian ja tuhoaa jopa 99 prosenttia mikrobeista. Sen teho perustuu erittäin nopeaan hapetuskykyyn, jonka tuloksena syntyy täysin päästötöntä puhtautta.

– Yhdellä ja samalla puhdistusaineella tehtävä siivous helpottaa ja tehostaa työskentelyä. Samalla, kun kemikaaleja sisältävät aineet jäävät pois käytöstä, on myös hengitysilma puhtaampaa -henkilökunnan ja asiakkaiden iloksi, toteaa Aktiivivesi Suomen toimitusjohtaja Timo Kantola.

Suur-Seudun Osuuskauppa on edelläkävijä uusien teknologioiden ja innovaatioiden käyttöönottamisessa ja testaamisessa. Salossa osoitteessa Helsingintie 14 sijaitseva Sale Hermanni on ensimmäinen kohde maailmassa, jossa luodaan valaistuksen ja puhdistuksen avulla turvallinen ja tehokas kokonaisratkaisu.

–Olemme iloisia, että voimme tarjota miellyttävämmän kaupassakäyntikokemuksen myös kemikaaleille herkistyneille asiakkaillemme. Toivomme, että uuden tekniikan testauksessa saadaan hyviä tuloksia ja salolainen yritys pystyy jatkamaan maailmanvalloitustaan, toteaa SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen.

 

Lisätiedot medioille:

Toimitusjohtaja Terho Hoskonen, terho.hoskonen@ledtailor.fi, puh. 044 – 766 0000.

Toimitusjohtaja Timo Kantola, timo.kantola@aktiivivesi.fi, puh. 040 – 530 9611.

ryhmäpäällikkö, SSO: Juha Roos, juha.roos@sok.fi, puh. 044 – 7705 549.