Sinisellä valolla voidaan desinfioida tehokkaasti ambulansseja

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai huhtikuussa neljä uutta ambulanssia, joissa on sinivalojärjestelmä.

Siniseen valoon perustuvalla desinfiointijärjestelmällä voidaan desinfioida pinnat nopeasti. Mekaanista puhdistamista ei kuitenkaan voida jättää kokonaan tekemättä. Yksityiskohdat pitää edelleen puhdistaa käsin.

– Korona-aika on entistään lisännyt vaatimuksia hygienialle ja puhdistamiselle. Kalusto on jokaisen keikan jälkeen puhdistettava, myyntijohtaja Santtu Keto kertoo. LED-tekniikkaan perustuvalla sinivalojärjestelmällä hoitotilaa voidaan puhdistaa silloinkin, kun ambulanssi ei ole ajossa.

Desinfiointijärjestelmä voi olla toiminnassa esimerkiksi silloin, kun ambulanssi odottaa seuraavaa keikkaa.

– UV-valotekniikan sijaan sinivalotekniikka ei vahingoita pintoja. Sinivaloa varten ei tarvita erillistä valopaneelia vaan se voidaan integroida sisävaloon. Sitä ohjataan väyläohjainjärjestelmän avulla, tuotekehitysjohtaja Eino Laukkanen kertoo.

Sinivalotekniikkaa voidaan hyödyntää myös jo olemassa olevan kaluston puhdistamiseen, sillä se voidaan asentaa jälkikäteen. Nykyaikainen sinivalojärjestelmä ei kuluta paljoa energiaa ja jo puolen tunnin jälkeen sinivalo tekee tehokasta puhdistusta, ja järjestelmä voi olla toiminnassa esimerkiksi silloin, kun ambulanssi odottaa seuraavaa keikkaa.

Profile Vehicles sijoittaa myös valmistamiinsa ambulansseihin kuivasumujärjestelmän. Englantilaisvalmisteisella kuivasumujärjestelmällä autojen pinnat voidaan puhdistaa nopeasti. Mekaanista puhdistamista ei voida kuitenkaan jättää kokonaan tekemättä. Yksityiskohdat pitää edelleen puhdistaa käsin.

Asiasta uutisoi Pelastustieto  3/2021

Ota yhteyttä