Referenssit

Turun Yliopistollinen Keskussairaala, Salo

Ongelma:
Sairaalassa mahdollisimman puhtaan ympäristön tarjoaminen on potilasturvallisuuden kannalta ensisijaisen tärkeää. Lääkehoitopoliklinikalla lähes kaikki potilaat ovat immuunipuutteisia ja saavat herkästi infektioita.

Ratkaisu:
Osastolla otettiin käyttöön WiSDOM DS -pintadesinfiointilaatikko. Laitteen avulla pintadesinfioidaan entistä paremmin myös herkät ja hankalan malliset esineet, joiden desinfiointi perinteisin menetelmin on vaikeaa tai mahdotonta. Päivittäisessä käytössä laitteeseen laitetaan mm. verenpainemittarit ja -mansetit, staassit, kuumemittarit, lämpötyynyt, puhelimet, avaimet, kynät ja kynätaskut.

Hyöty:
”Laitteen käyttö on nopeaa ja helppoa ja käytämmekin laitetta useita kertoja päivässä. Valon avulla puhdistaminen on työntekijälle vaivatonta, eikä tarvitse käsitellä haitallisia puhdistusaineita. Annoimme alkuvaiheessa LED Tailorille palautetta muutaman kuukauden käyttökokemuksemme perusteella ja monet meille tärkeät asiat on otettu huomioon uusien laitteiden kohdalla. Hienoa!”
-Jenni Suominen, Lääkehoitopoliklinikan vastuuhoitaja

Lataa PDF

Kirkonkylän koulu, Perniö, Salon kaupunki

Ongelma:
Koulurakennuksen vanhalla puolella tehdyssä kuntotutkimuksessa löydettiin homeongelma, joka näkyy sisäilmaongelmana myös saman rakennuksen toisella puolella. Tilojen käyttäjät ovat oireilleet eri tavoin ja useita vuosia kestäneeseen ongelmaan on tuloksetta kokeiltu monia keinoja, kuten erilaisia rakenteellisia korjauksia ja liikuteltavia ilmanpuhdistimia.

Ratkaisu:
Kolmeen luokkatilaan vaihdettiin vanhojen loisteputkien tilalle ANTiBAC AiRTUBE LED-valoputket. Lisäksi tiloihin asennettiin siniset WiSDOM AiR fotonidesinfiointivalaisimet ja tehtiin katalyysipinnoitus. Sinistä valoa ohjataan kellokytkimellä siten että desinfiointi tapahtuu öisin, kun tila ei ole käytössä.

Hyöty:
”Uudet valot ovat miellyttävät ja raikkaat ja oppilaat vaikuttavat virkeämmiltä luokassa. Muutamalla henkilöllä migreeni on loppunut uusien valojen myötä. Itsekin sain migreenikohtauksia ennen viikoittain ja myös silmäni ovat lakanneet oireilemasta. Olemme niin tyytyväisiä ratkaisuun, että olemme jo päättäneet hankkia lisää LED Tailorin tuotteita muihinkin tiloihimme!”
–  Sirkku Leikkonen, rehtori

Lataa PDF

SSO-päivittäistavarakauppa, Salo

Ongelma:
Päivittäistavarakaupassa korkean hygieniatason ylläpitäminen on tärkeää ja asiakasviihtyvyyteen halutaan panostaa. Mikrobitasojen kontrollointi tällaisessa ympäristössä on kuitenkin haastavaa. Päivittäin tiloissa käy tuhansia ihmisiä ja useita tavarantoimittajia, joiden mukana liikkuu mm. tuoretuotteita. Varsinkin pullonpalautuspiste luo mikrobeille otolliset kasvuolosuhteet ja sen myötä ympäristöön muodostuu epämiellyttäviä hajuja.

Ratkaisu:
Kaikki vanhat loisteputket myymälässä ja muissa tiloissa korvattiin ANTiBAC AiRTUBE LED-valoputkilla. Valaistuksen energiankulutus laski 50 % ja tiloihin saatiin välkkymätön päivänvalomainen valaistus. Puhtaanapidon kannalta kriittisiin paikkoihin (pullonpalautus, paistopiste ja saapuvan tavaran alue) asennettiin WiSDOM AiR fotonidesinfiointivalaisimet. Lisäksi tiloihin tehtiin katalyysipinnoitus tehostamaan desinfiointivaikutusta. Tulosten seurantaan otettiin kaksi ulkopuolista mittauslaitosta tekemään mikrobitasojen mittauksia kahdella eri menetelmällä.

Hyöty:
”Puolen vuoden koejakson aikana mikrobitasot laskivat selvästi ja pullonpalautuspisteen ympäristö muuttui käytännössä hajuttomaksi. Kokemuksemme ovat innostavia ja tutkimme nyt mahdollisuuksia laajentaa käyttöä toimipaikoissamme.”
-Esko Jääskeläinen, Suur-Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja

Lataa PDF

Eläinklinikka EHYT, Halikko Salo

Ongelma:
Suurella klinikalla käy joka päivä hoidettavana paljon erilaisia eläimiä, mikä lisää hygieniariskejä. Käytössä on 7 toimenpidehuonetta, kuvantamishuone, leikkaussali valmistelu- ja välinehuoltotiloineen, heräämöt ja kaksi hammashoitopaikkaa. Siivoukseen käytetään paljon aikaa ja vaivaa. Muut automatisoidut desinfiointimenetelmät (kuten UV-valo tai vetyperoksidihöyrytys) eivät olleet vaihtoehto, koska vain henkilökunnalle täysin vaaraton menetelmä voitiin hyväksyä.

Ratkaisu:
Heräämishäkkien ja hoitohuoneen kaikille pinnoille tehtiin katalyysipinnoitus. Desinfiointi suoritetaan WiSDOM AiR MOBILElla, joka voidaan tarpeen mukaan siirrellä huoneesta toiseen omien pyöriensä päällä. Sininen desinfiointivalo on päällä aina kun tila ei ole käytössä.

Hyöty:
“Nyt on pintahygienian ylläpitäminen helppoa sinisen valon voimalla! Hoitopöydän alusmattoa olimme yrittäneet puhdistaa useita kertoja tuloksetta, mutta yhden yön valotuksen jälkeen veritahrat lähtivät tikkauksista pyyhkimällä pois! Positiivisen kokemuksen myötä aiomme käsitellä myös muita tilojamme, esim. leikkaussali- ja hammashoitotilat.”
– Jouni Niemi, kehityspäällikkö ja eläinlääkäri

Lataa PDF

Montessori-päiväkoti Aurinkoleijona, Salo

Ongelma:
Päiväkodissa käymisen aloitettuaan lapset tyypillisesti alkavat sairastelemaan enemmän, koska samoissa tiloissa asioi paljon lapsia päivittäin. Yleisesti ottaen epidemiat leviävät helposti tällaisessa ympäristössä, vaikka hygieniaan kiinnitetäänkin huomiota erityisen tarkasti.

Ratkaisu:
WC-tiloihin asennettiin siniset WiSDOM AiR fotonidesinfiointivalaisimet ja tehtiin katalyysipinnoitus. Sinistä valoa ohjataan läsnäolotunnistimella siten, että kaikki pinnat desinfioituvat automaattisesti aina kun WC ei ole käytössä.

Hyöty:
”Puhdistusjärjestelmä asennettiin kolmisen viikkoa sitten, kun pahin vatsatautiaika oli käynnissä. Kokemus hämmästyttää, sillä sairastuneiden määrä jäi hyvin vähäiseksi. Toisessa yksikössämme ei ole puhdistusjärjestelmää ja siellä tauti kiersi yli puolella ryhmää. Odotan mielenkiinnolla, vähentääkö järjestelmä lasten sairastamista pidemmällä aikavälillä.”
-Päivi Isopuro, päiväkodin johtaja

Lataa PDF

Puhdastila: Salofa Oy, Salo

Ongelma:
Salofa valmistaa puhdastiloissaan tuotteita terveydenhuollon käyttöön, joten vaatimustaso tuotantotilan puhtaudelle on erittäin korkea. Jokainen tilassa oleva ylimääräinen partikkeli tai mikrobi voi vaarantaa tuotteen laadun ja käyttäjän terveyden. Partikkeli- ja mikrobitasoja monitoroidaan jatkuvasti laadukkaan tuotannon varmistamiseksi.

Ratkaisu:
Puhdastilan kattoon asennettiin WiSDOM AiR fotonidesinfiointivalaisimet, joita ohjataan kellokytkimellä. Täysin automaattinen järjestelmä puhdistaa tilaa yöaikaan, kun tilassa ei työskennellä. LED Tailorin fotonidesinfiointijärjestelmän asentamisen lisäksi tilaan tai siellä tapahtuvaan työskentelyyn ei tehty muita muutoksia.

Hyöty:
”Alle 1,0 μm kokoisten partikkelien määrä ilmassa väheni yli 98 % ja 1,0 – 5,0 μm partikkelien yli 60 %, joten olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun! Erikoissairaanhoidon käyttöön menevät letkut steriloidaan ennen toimitusta asiakkaalle, mutta LED Tailorin ratkaisun myötä olemme säästäneet selvää rahaa sterilointikustannuksissamme. Järjestelmä on ollut meillä käytössä yli kaksi vuotta ja jo ensimmäisen kuukauden aikana saavutettiin nykyinen puhtaustaso, jonne tilanne on vakiintunut.”
– Jarmo Nykänen, tehtaanjohtaja

Lataa PDF

Palvelukeskus Ilolansalo, Salva Ry, Salo

Ongelma:
Vanhukset ovat muita alttiimpia infektioille, minkä takia palvelukeskuksessa on olennaista säilyttää hyvä hygieniataso. Työvälineiden säännöllisellä desinfioinnilla vähennetään infektioiden leviämistä niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin keskuudessa. Jo ennestään Ilolansalon käytössä on ollut puhdistava pesuautomaatti (deko), mutta se ei sovellu kaikkien materiaalien desinfiointiin.

Ratkaisu:
WiSDOM DS -pintadesinfiointilaatikko otettiin ensin kahdeksi viikoksi koekäyttöön. Koekäytön aikana palvelukeskuksessa otettiin mikrobinäytteitä ja verrattiin laitteella saatuja tuloksia pintadesinfiointiliinalla desinfiointiin. Testit todistivat laitteen toimivuuden ja hankinnan jälkeen se on ollut aktiivisessa käytössä hoitajilla.

Hyöty:
”Olemme järjestäneet niin, että viikoittain tulee laitteessa käytettyä ainakin kaikki hoitajien käytössä olevat verenpainemittarit, tablettitietokoneet sekä puhelimet. Lisäksi käytämme sitä mm. näytteenotoissa käytettävien välineiden, kuumemittareiden, stetoskooppien, avaimien, näppäimistöjen, hiirien, kynien, verensokerimittareiden jne. puhdistukseen. Laite on helposti siirrettävissä ja sillä on oma säilytyspiste. Sovittuina viikonpäivinä laite on kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen hoitajien käytössä, ko. yksikössä. Muut yksiköt käyttävät laitetta, kun se on vapaana.”
– Saija Kirjavainen, vastaava sairaanhoitaja, Palvelukeskus Ilolansalo

Lataa PDF

Laboratorio: Finnsementti Oy, Parainen

Ongelma:
Finnsementin laboratoriossa käsitellään paljon eri tyyppisiä näytteitä muun muassa kierrätyspolttoaineita ja prosessin kiertovesiä. Koska käsiteltävänä on jäteperäistä materiaalia, on mikrobien mahdollisuus aina olemassa. Tilaan kaivattiin automaattinen desinfiointijärjestelmä, jolla voisi tehokkaasti estää bakteerien sekä mikrobien kasvua, ja joka tehoaisi myös legionella bakteeriin. Ensin harkinnassa oli UV-valon käyttäminen, mutta UV-lamppujen tarjoajilta ei saatu näyttöä ja laskelmia heidän tarjoamansa järjestelmän tehokkuudesta juuri kyseiseen bakteeriin. LED Tailor toimitti laskelmat ja valintaa puolsi myös sinisen valon vaarattomuus materiaaleille ja työntekijöille.

Ratkaisu:
Kahteen laboratoriotilaan asennettiin siniseen valoon perustuvat WiSDOM AiR -fotonidesinfiointivalaisimet ja yleisvalaistus korvattiin valkoisella ANTiBAC-valolla. Polttoainelaboratoriossa ohjaus tapahtuu automaattisesti liiketunnistimella ja toisessa laboratoriossa valoja ohjataan perinteisesti katkaisijalla. Lisäksi kaikki pinnat käsiteltiin katalyysipinnoitteella, joka tehostaa valojen vaikutusta. Pientavaroiden nopeaa desinfiointia varten hankittiin myös WiSDOM DS -pintadesinfiointilaatikko.

Hyöty:
”Sinivalojen avulla panostamme laboratoriotilojen työturvallisuuteen ja minimoimme riskejä. Olemme voineet myös vähentää kemikaalien käyttöä tilojen puhtaanapidossa. Pintadesinfiointilaatikkoa käytämme puhdistamaan mm. kameroita, kännyköitä ja muita välineitä, joita käytämme vaihtoehtoisia polttoaineita tutkittaessa. Laitteen käyttö on vaivatonta ja helppoa. Palaute työntekijöiltä on ollut positiivista ja LED Tailorin desinfiointiratkaisuista on tullut kiinnostuneita kyselyitä yrityksen muiltakin osastoilta.”
-Ursula Kääntee, laatu- ja prosessikehityspäällikkö

Lataa PDF

Hammashoitola: Hammaslääkäri Tiina Yrjö-Koskinen Oy, Riihimäki

Ongelma:
Vastaanotolla suoritetaan monenlaisia toimenpiteitä ja päivittäin käy paljon asiakkaita, jonka takia kontaminaatioriski on aina olemassa ja hygieniaan panostetaan. Pintahygienian parantamisen lisäksi ratkaisulla kaivattiin parempaa ilmanlaatua.

Ratkaisu:
Välinehuoltoon ja hoitohuoneeseen vaihdettiin vanhojen loisteputkien tilalle puhtaanvalkoiset ANTiBAC AiRTUBE LED-valoputket. Yöaikaan tilojen automaattisesta desinfioinnista huolehtii kattoon asennetut siniset WiSDOM AiR -fotonidesinfiointivalaisimet. Lisäks kaikki pinnat käsiteltiin katalyysipinnoitteella, joka tehostaa järjestelmän desinfiointivaikutusta ja parantaa ilmanlaatua tuhoamalla ilmasta haitallisia yhdisteitä (mm. VOC-päästöt).

Hyöty:
”Fotonidesinfiointijärjestelmä parantaa pintahygieniaa ja työntekijöiden työturvallisuutta ja vireystilaa. On tärkeää, että voimme pienentää riskiryhmässä olevien potilaiden infektioriskiä.”
-Tiina Yrjö-Koskinen, hammaslääkäri

Lataa PDF

Eläinklinikka SoVet, Espoo

Ongelma:
Eläinlääkärikeskus SoVet tarjoaa kattavat eläinlääkäripalvelut, aina perustoimenpiteistä erikoisosaamista vaativiin toimenpiteisiin. Hoidettavana käy pääasiassa koiria ja kissoja. SoVet hoitaa paljon rescue-koiria ja resistenttien mikrobikantojen yleistyminen maailmalla huolestuttaa.

Ratkaisu:
Fotonidesinfiointijärjestelmä asennettiin toimenpidehuoneeseen, jota käytetään infektiohuoneena. Vanhojen loisteputkien tilalle vaihdettiin valkoiset ANTiBAC AiRTUBEt, jotka toimivat työskentelyvalaistuksena. Desinfiointi suoritetaan WiSDOM AiR -fotonidesinfiointivalaisimella, joka kytkeytyy päälle automaattisesti läsnäolotunnistimen avulla aina kun huoneessa ei ole ketään. Tilaan tehtiin myös katalyysipinnoitus tehostamaan desinfiointia.

Hyöty:
”Järjestelmä hankittiin tuomaan lisävarmuutta erityisesti multiresistenttiä bakteeria kantavien potilaiden jälkeen tehtävään desinfiointiin. Menetelmänä vaaraton fotonidesinfiointi tuntuu hyvältä ratkaisulta, kun desinfiointi on joka päivä tasalaatuista ja täysin automaattista. Asennuksetkin sujuivat normaalia toimintaamme häiritsemättä ja seuraavaksi aiomme hankkia saman ratkaisun myös leikkaussaliimme.”
– Maarit Luukkainen, eläinlääkäri

Lataa PDF